Objavljeno: Utorak, 01 Ožujak 2022

Na fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije traje projekt "CeSaR na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije". Svrha projekta je jačanje praktičnih i mekih vještina studenata. Stoga, najavljujemo nove termine radionica za studente unutar projekta.

Radionice će se održati preko Zoom / Teams  platforme. Broj sudionika je ograničen jer je radionica interaktivna. Prijave se zaprimaju do dva dana prije svake radionice. Prijavljeni sudionici će 24 sata prije radionice dobiti email s poveznicom preko koje će prisustvovati na radionici. Nakon sudjelovanja na radionici, studenti će dobiti potvrde o sudjelovanju.

Radionica "Kako pokrenuti vlastitu tvrtku"

  • 10. ožujka, 17.00-19.00 h  

Kada želite pokrenuti svoj vlastiti posao prva stvar oko koje se trebate odlučiti je na koji način ćete legalizirati svoje poslovanje. Najčešće se izbor svodi na tvrtku (d.o.o.) ili obrt, iako postoje još neki manje popularni načini obavljanja djelatnosti. Samo osnivanje je najmanje zanimljivo, odradite ga jednom i to je to. Puno je važnije odlučitišto odabrati. Ova interaktivna radionica za studente u trajanju od dva sata će polaznicima dati uvid u korake pokretanja vlastitog posla, na što je sve potrebno obratiti pozornost kod razrade poslovnih planova i istaknuti pogreške koje je na početku poslovanja lako napraviti te dati savjet kako ih izbjeći.

Sadržaj seminara:

  • osobne karakteristike poduzetnika
  • postupak osnivanja
  • razlike između pravnih oblika: obrt / paušalni obrt i d.o.o. / j.d.o.o.
  • važnost istraživanja tržišta • financiranje pokretanja poslovanja
  • najčešće pogreške u prvim koracima poslovanja

Predavač: Tomislav Barbarić je diplomirani ekonomist s karijerom u potpornim institucijama za poduzetnike. Trenutno je savjetnik ravnatelja Županijske razvojne agencije u Osijeku, a karijeru je gradio u Centru za poduzetništvo Osijek gdje je između ostalog proveo i niz treninga na teme razrade EU projekata, pokretanja vlastitog posla, leaadershipa i ostalo. Svestrani voditelj projekta s bogatim iskustvom u radu na EU projektima, menadžmentu i regionalnom razvoju. Vrijedan timski igrač kojeg su drugi opisali kao druželjubivog, otvorenog i prilagodljivog. Prepoznat je po snažnom vodstvu, upravljanju projektima i međuljudskim vještinama koje se koriste za postizanje rezultata kroz učinkovitu organizaciju i koordinaciju




Izradu ove internetske stranice je sufinancirala Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj na ovoj internetskoj stranici isključiva je odgovornost Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu.

We use cookies
Ovo web sjedište koristi tehnologiju "kolačića" (eng. cookie) da bi se korisnicima prikazao dinamičan i personaliziran sadržaj, te su oni nužni za ispravan rad. Ako nastavite pregledavati ove stranice, kolačići će biti korišteni u suradnji s vašim preglednikom Weba.