Objavljeno: Utorak, 22 Studeni 2022

Dragi studenti,

U sklopu projekta CeSaR najavljujemo sljedeće radionice u terminima kako je navedeno. Radionice će se održavati online putem (preko Zoom platforme). Broj sudionika je ograničen, a prijave se zaprimaju do 24 sata prije radionice.

Prijavljeni sudionici će na mail dobiti poveznicu preko koje će prisustvovati radionici. Nakon sudjelovanja, studenti će dobiti potvrdu koju mogu dobiti u PDF obliku na mail ili podići u Uredu za međunarodnu suradnju po dogovoru.

Molimo poslati prijavu za radionice na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

U prijavi molimo napisati: ime i prezime, studij i godina, te obavezno navesti za koju radionicu se prijavljujete i u kojem terminu.

 

Radionica Leadership za žene

24.studenog 2022.,17:30 – 19:00

5.prosinca 2022., 17:30 – 19:00

15.prosinca 2022., 17:30 – 19:00 h

 

Radionice će održati: dr. sc. Vesna Gabelica Marković

 

Sadržaj radionice:

Unatoč ogromnom napretku posljednjih godina, žene se još uvijek suočavaju s teškim izazovima u svojim karijerama. Dobivaju različite poruke i reakcije dok preuzimaju vodeće uloge. I prečesto postižu samo dobre rezultate kada vode druge. Na radionici će biti predstavljene žene na vodećim pozicijama u akademiji i industriji. Raspravljati će se o izazovima u vlastitoj okolini. Detaljno će biti prezentirano kako jačati vlastite kompetencije te koje su mogućnosti namijenjene ženama. Glavni cilj će biti potaknuti i ohrabriti žene da usmjere svoju karijeru prema rukovodećim pozicijama.

 

Radionica Priprema za proces traženja posla

30.studenog 2022., 17:30 – 19:00

7.prosinca 2022., 17:30 – 19:00 h

19.prosinca 2022., 17:30 – 19:00 h

 

  • Radionice ''Priprema za proces traženja posla'' održati će Creativa. Cilj radionice je podučiti studente kako napraviti dobru samoprezentaciju tokom cijelog selekcijskog procesa.

 

  • Radionica će podučavati studente:
  • Kako sastaviti životopis i molbu/motivacijsko pismo

Konkretne smjernice za sastavljanje životopisa i molbe/motivacijskog pisma

Pregled dobrih i loših primjera životopisa i molbi/motivacijskih pisama

  • Kako se pripremiti za intervju

Na što se fokusirati i koja si pitanja postaviti prije razgovora za posao          

Koje informacije o poslodavcu i radnom mjestu treba istražiti prije razgovora

Poslovna slika: kako se obući i što ponijeti  sa sobom na razgovor

  • Kako komunicirati na intervjuu s poslodavcem

Kako odgovarati na postavljena pitanja

Verbalna i neverbalna komunikacija

Koja pitanja pitati poslodavca

  • Što nakon intervjua

Traženje povratne informacije 

 

Radionica Kako pokrenuti vlastitu tvrtku

 

1.prosinca 2022., 17:30 – 19:00 h

  1. prosinca 2022., 17:30 – 19:00 h

 

  • Radionicu će održati Tomislav Barbarić. Tomislav Barbarić je diplomirani ekonomist s karijerom u potpornim institucijama za poduzetnike. Trenutno je savjetnik ravnatelja Županijske razvojne agencije u Osijeku, a karijeru je gradio u Centru za poduzetništvo Osijek gdje je između ostalog proveo i niz treninga na teme razrade EU projekata, pokretanja vlastitog posla, leaadershipa i ostalo. Svestrani voditelj projekta s bogatim iskustvom u radu na EU projektima, menadžmentu i regionalnom razvoju. Vrijedan timski igrač kojeg su drugi opisali kao druželjubivog, otvorenog i prilagodljivog. Prepoznat je po snažnom vodstvu, upravljanju projektima i međuljudskim vještinama koje se koriste za postizanje rezultata kroz učinkovitu organizaciju i koordinaciju

 

  • Kada želite pokrenuti svoj vlastiti posao prva stvar oko koje se trebate odlučiti je na koji način ćete legalizirati svoje poslovanje. Najčešće se izbor svodi na tvrtku (d.o.o.) ili obrt, iako postoje još neki manje popularni načini obavljanja djelatnosti. Samo osnivanje je najmanje zanimljivo, odradite ga jednom i to je to. Puno je važnije odlučitišto odabrati. Ova interaktivna radionica za studente u trajanju od dva sata će polaznicima dati uvid u korake pokretanja vlastitog posla, na što je sve potrebno obratiti pozornost kod razrade poslovnih planova i istaknuti pogreške koje je na početku poslovanja lako napraviti te dati savjet kako ih izbjeći.

Sadržaj seminara:

  • osobne karakteristike poduzetnika
  • postupak osnivanja
  • razlike između pravnih oblika: obrt / paušalni obrt i d.o.o. / j.d.o.o.
  • važnost istraživanja tržišta • financiranje pokretanja poslovanja
  • najčešće pogreške u prvim koracima poslovanja

 



Izradu ove internetske stranice je sufinancirala Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj na ovoj internetskoj stranici isključiva je odgovornost Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu.

We use cookies
Ovo web sjedište koristi tehnologiju "kolačića" (eng. cookie) da bi se korisnicima prikazao dinamičan i personaliziran sadržaj, te su oni nužni za ispravan rad. Ako nastavite pregledavati ove stranice, kolačići će biti korišteni u suradnji s vašim preglednikom Weba.